Uanset om du er en erfaren kok eller en, der aldrig har sammensat et spiseligt måltid før, så overvej at udvide din viden om madlavning ved at tilføje vegetaropskrifter. Kokke på gode restauranter og mødre til sultne familier vil nyde at have flere måltider at lave, og de kunder og børn, der spiser maden, vil også være glade over at få noget nyt som de ikke har prøvet før.

At udforske vegetaropskrifter er en glimrende idé til at pifte køkkenet op med noget nyt. Ingen kok kan lide at kede sig ved at tilberede de samme måltider igen og igen. Det er altid sjovt at prøve nye ingredienser eller metoder til at lave de fødevarer, du elsker, og det kan være lige så sjovt at eksperimentere med vegetariske opskrifter, du aldrig har prøvet før.

Uanset hvad dine grunde er, har du besluttet at udforske vegetarismens interessante og spændende verden. Hvis du har været vegetar i et stykke tid eller har forsket i vegetarisme, har du måske allerede en idé om, hvilken slags vegetar du er eller vil være. Der er fire typer:

1. Lakto-vegetarer, Deres kost består ikke af animalske produkter eller æg, men omfatter mælkeprodukter, såsom mælk, ost, og yoghurt

2. Ovo-vegetarer, Deres kost består af ingen dyre- eller mælkeprodukter, men vil spise æg.

3. Lacto-ovo vegetarer, Som du måske allerede har gættet; ikke inkludere animalske produkter i deres kost, men vil inkludere mejeriprodukter og æg.

4. Vegansk, Deres kost består kun af plantebaserede fødevarer, hvilket betyder, at den udelukker alt, der er kommet fra et dyr, såsom kød, mejeriprodukter, æg, honning osv.

Her kommer nogle forslag til nogle retter din familie og du kan nyde af.

Bagt aubergine med parmesan

En fremragende lækker og nem ret som oprindeligt stammer fra Italien. Hvor man i stedet for at stege auberginen hellere bager den i ovnen, hvor man derfor ikke for fedtet fra stegeolien. Og når din aubergine er bagt, kan man tilsætte parmesanen oven over og sætte alle de grønsager du har lyst til. Det kunne være spinat og tomater, der passer perfekt til denne ret.

Makaroni og ost

Hvem har ikke hørt om makaroni og ost. Nem og enkelt at lave, og børn elsker den. Det eneste man skal bruge er noget makaroni af hvilken som helst slags, noget cremefraiche, cheddarost, parmesan, smør og selvfølgelig krydderier. Efter max en time har du en lækker vegetarisk ret som vil mætte hele din familie.

Sød krydret kartoffel burritos

Lækker opskrift som vil glæde både børn og voksne. Nem at lave og tager næsten ingen tid at få lavet. Der er masser af lækre krydderier og ingredienser i, som varmes og blandes alt sammen i en gryde. Hvor man derefter putter fyldet i flere burritos, som så bliver serveret.

Bagt blomkål med hvidløg

Hvad med denne lækre sag. Blomkål som er bagt smager himmelsk. Det du skal gøre er at, tilføj de krydderier og krydderurter efter din smag. Tilberedning tager kun 15 minutter at lave. Alt i alt tager retten max 40 minutter at lave. Ingredienser er hakket hvidløg, lidt olivenolie, et stort blomkål, delt i buketter selvfølgelig, revet parmesanost, salt og sort peber efter smag, hakket frisk persille. Halvvejs under bagningen, kan du tilføje lidt parmesan.

Sauterede ris med grøn peberfrugt

En nem og sund ret, hvor man sauter løg og grøn peberfrugt og derefter simret med vand, ris, hakket tomater og krydderier. Ingredienserne er sådan set efter smag og behag, men den nemmeste måde er at bruge vegetabilsk olie, hvide ris, løg, peberfrugt, vand, og en dåse hakkede tomater. Og glem ikke at sætte chili efter smag og behag. Retten kan både spise som tilbehør eller som hovedretten. Det er helt op til dig.

Gryderet med kartofler og svampe

Kartofler, løg, svampe, smør, peber og salt og lidt majsmel til fortykkelse. Det var det du skal bruge for at få en lækker og nem og enkel ret. Vegetariske retter kan være så enkle at lave, og alligevel smage godt. Og selvfølgelig behøver man ikke kun være vegetar for at lave denne ret.

Ser du, vegetariske retter behøver ikke være svære at lave. Man skal blot bruge fantasien lidt og bruge de mange forskellige grøntsager og krydderier der findes, og derefter kan man nemt lave en lækker ret. Men lad os lige tage et kig på de vigtigste grunde til at være vegetar. Der er en lang liste over moderne sygdomme, der forværres af kødspisning: tyktarmskræft, hjertesygdomme, nyresygdomme og gigt.

Derudover ophobes mange giftstoffer i kød, da dyr er på toppen af en landbrugsfødekæde, der er stærkt afhængig af kemikalier og pesticider. Tilsat miljøets kemikalier er der hormoner, der udskilles i et dyrs blodbane.

Hvis det ikke er nok til at få dig til at tænke på at prøve en vegetarisk kost, er der mere. Du kan leve uden kød. Du kan få alle de vitaminer, mineraler og endda proteiner, du har brug for, uden at spise kødprodukter. En kost med frugt, grøntsager, fuldkorn og mejeriprodukter vil helt sikkert give dig det, du har brug for. Og sådan en diæt er ikke kedelig. Har du nogensinde smagt en vegetarisk indisk middag, eller vegetarisk kinesisk køkken eller vegetarisk italiensk mad?

Det er alt sammen lækkert og en oplevelse man ikke bare sådan vil glemme. Selvom det er muligt at være vegetar og også være overvægtig, men alligevel er det meget svært at blive det! En vegetarisk kost er ikke en slankekur, som du vil lave i en periode, men noget du kan følge og nyde hele livet. Så tænk over det, og prøv en vegetarisk kost. Det vil hjælpe dig med at slanke dig, føle dig god fysisk og forbinde dig med de andre levende væsener på planeten Jorden.

Similar Posts