10 gode gaveideer til ham der elsker at gå i køkkenet

Hvis du skal finde på en gave til ham, der elsker at være i køkkenet og kokkerere, har du heldigvis en kæmpe overflod af køkkenprodukter, du kan vælge imellem. Dette kan både være en fordel og en ulempe, for hvad er egentlig fedt at have, hvis man er typen, der elsker at bruge tid i køkkenet? Læs med videre og få gode bud på populært og specielt køkkenudstyr, som kan være gode bud på gaver til din madelskende ven!

Hulplader til sprøde bunde på bagværket

Elsker vedkommende at bage, kan du overveje at give ham en hulplade. Hvad er så det? En hulplade er en slags bradepande, der er specielt designet til bagning af brød. Med denne hulplade får brødet nemlig luft nedefra, hvorimod brødet vil være fanget på en almindelig bradepande og derved ikke blive sprødt i bunden, fordi fugten samles her og ikke kan slippe væk. Samtidig giver hulpladen pølsehorn, rundstykker og franskbrød et rustikt look med de klassiske dutter forneden, som man ser på bagerens brød.

Sous vide til perfekt kød, der smelter på tungen

Sous vide er en genial køkkenmaskine til ham, der elsker en saftig skinkesteg eller rødt kød, der har den samme røde farve hele vejen igennem. En sous vide opvarmer kødet til en helt nøjagtig temperatur over lang tid, der medfører, at farven, strukturen og smagen forbliver den samme hele vejen igennem. Samtidig er kødet vakuumpakket, så saften ikke kan forlade kødet. En mere mør steg skal man godt nok lede længe efter!

Køkkenmaskinen, der overtager alt det fysisk hårde køkkenarbejde

En køkkenmaskine er en uundværlig følgesvend, hvis man først har ejet sådan en. Kagedej, brøddej, fars og meget andet kan bankes sammen, uden man får sved på panden. Meget af det hårde køkkenarbejde bliver pludselig så let som en leg.

Lad modtageren eksperimentere med stærke retter med en hvidløgspresser

En hvidløgspresser er en af de ting, som mange ofte glemmer at købe, når de flytter hjemmefra, og som årene går, forbliver den i glemmebogen, på nær når man skal bruge den! En hvidløgspresser er derfor en genial gave, hvis du har lagt mærke til, at der ikke ligger sådan en i køkkenskuffen. Med en hvidløgspresser kan der nemt eksperimenteres med kryddersmør, dressinger, sovser og meget andet, der gerne må bide lidt på tungen.

Kartoffelmoseren til den, der gerne vil være lidt ekstra magelig i køkkenet

Det er langt fra alle, der har en kartoffelmoser. Ikke desto mindre, så er det et køkkenredskab, der gør madlavningen lige en tand nemmere. Er din ven stor fan af kartofler, vil en kartoffelmoser helt sikkert falde i god jord! Det er nemlig ofte en af de luksus-ting, man godt kunne tænke sig, men alligevel aldrig får købt selv.

Undgå brændt chokolade på desserterne med en chokoladevarmer

Kan den heldige godt lide at lave desserter og lækkerier, kan en chokoladevarmer være et godt bud. Det kan nemlig godt være ret svært at varme chokoladen selv, uden at brænde den på. Desuden er det ret besværligt at stå der med en gryde med kogende vand og en skål oveni, eller trinvis prøve mikroovnen og håbe på at chokoladen ikke brænder på. Chokoladevarmeren har desuden den ekstra funktion, at den kan holde chokoladen lun, så den ikke størkner, mens man bruger af den.

Skån modtageren for sviende øjne med en praktisk løghakker

Løghakkeren kan være dagens helt i skysovs! Hvem hader ikke at hakke løg? Øjnene svier og tårerne triller ned ad kinderne. Med en løghakker er det slut med pinslerne, og din ven vil helt sikkert bruge gaven flittigt.

Skru lidt op for maskuliniteten med luksuriøse japanske kokkeknive

Der er et eller andet maskulint over nogle fede knive. Luksus kokkeknive kan derfor være et godt bud på en gave. Det kan fx være luksuriøse japanske kokkeknive i damaskusstål. Disse er designet i yderst god kvalitet og vil helt sikkert glide rent igennem det velduftende kød.

Gør udskæringen af fjerkræ lettere med en fjerkræsaks

Har vedkommende mon en fjerkræsaks? Dette er en ekstra solid saks af metal, som er specielt designet til at gøre udskæringen af kyllinger og andre fjerkræ til en hurtig opgave. Den ekstra styrke gør fjerkræsaksen i stand til at klippe igennem de hårde strukturer, som en almindelig køkkensaks vil give tabt på.

Den mindeværdige nøddeknækker, som engang blev givet i gave

Nogle køkkenredskaber er kun funktionelle, hvorimod andre også kan have en æstetisk eller affektionsværdi. Vi henviser naturligvis til nøddeknækkeren! Bliver den givet i gave, bliver den typisk et samtaleemne hvert år til jul. Disse fås i mange forskellige prisklasser og med meget forskellige designs, helt fra det simple og minimalistiske til det ekstravagante design.

Vi håber, at du har fået noget god og brugbar inspiration til at finde den helt rigtige gave til ham, som elsker at være i køkkenet. Du kan finde mange flere gaveideer her. Det kan være en fordel for dig at undersøge, om han har den påtænkte gave i forvejen. Hvis ikke, så skal han helt sikkert nok blive begejstret for at få muligheden for at eksperimentere med nyt legetøj i køkkenet og lave nye, spændende retter.

Menu
Top